machine vision solution

Machine vision

Onze intelligente vision-oplossingen kunnen worden ingezet voor hoogwaardige kwaliteitscontrole. Met camera’s kunnen allerlei detectie- en controletaken worden uitgevoerd.

Wat is machine vision

Machine vision helpt complexe industriële taken betrouwbaar en consistent op te lossen

Volgens de Automated Imaging Association (AIA) omvat machine vision alle industriële en niet-industriële toepassingen waarbij een combinatie van hardware en software operationele begeleiding biedt aan apparaten bij de uitvoering van hun functies op basis van het vastleggen en verwerken van beelden. Hoewel voor industriële vision veel van dezelfde algoritmen en benaderingen worden gebruikt als voor academische/onderwijskundige en overheid/militaire toepassingen van machine vision, zijn de beperkingen verschillend.

Industriële vision-systemen vereisen een grotere robuustheid, betrouwbaarheid en stabiliteit in vergelijking met een academisch/onderwijssysteem en kosten doorgaans veel minder dan die welke in overheid/militaire toepassingen worden gebruikt. Daarom impliceert industriële machine vision lage kosten, aanvaardbare nauwkeurigheid, hoge robuustheid, hoge betrouwbaarheid, en hoge mechanische en temperatuurstabiliteit.

Machine vision systemen steunen op digitale sensoren die beschermd zijn in industriële camera’s met gespecialiseerde optiek om beelden op te nemen, zodat computer hardware en -software verschillende kenmerken kunnen verwerken, analyseren en meten voor het nemen van beslissingen.

machine vision basic

Neem als voorbeeld een inspectiesysteem op vulniveau in een afvullijn. Elke fles passeert een inspectiesensor, die een machine vision systeem activeert om met externe verlichting een foto van de fles te nemen. Nadat het beeld is opgenomen en in het geheugen is opgeslagen, verwerkt of analyseert de vision-software het beeld en geeft een pass-fail-respons op basis van het vulniveau van de fles. Als het systeem een niet correct gevulde fles detecteert – een “fail” – geeft het een signaal aan een PLC om de fles af te keuren, en vervolgens uit de baan te nemen. De operator kan de afgekeurde flessen en de lopende processtatistieken op een display bekijken.

Machine vision-systemen kunnen ook objectieve metingen uitvoeren, zoals het bepalen van de afstand tussen bougies of het verschaffen van locatie-informatie die een robot leidt bij het uitlijnen van onderdelen in een productieproces. Voorbeelden van hoe machine vision systemen kunnen worden gebruikt voor het goedkeuren of afkeuren van een middenlipje op een beugel (links) of van oliefilters (rechts) en het meten van de breedte .

Engineered Solutions

Betrouwbaar, precies op uw applicatie afgestemd met standaard componenten. Dat is Smart!

Wij zijn dé specialist voor industriële beeldverwerking en Smart Factory Automation. We helpen onze klanten camera’s te integreren in hun producten en systemen – met intelligente vision-oplossingen en robuuste en stabiele technologie.

Ondekken of machine vision een oplossing voor je is!

VRAAG UW HAALBAARHEIDANALYSE AAN

Op deze vraag hebben we het antwoord voor jou. Smart Industrial Solutions maakt een haalbaarheidsanalyse om te kijken of we met vision iets mogelijk kunnen maken met jouw specificaties. Na een afspraak (fysiek of online) waarin je ons informatie geeft over de applicatie en wij vragen de nodige vragen stellen, ontvang je een advies over de wensen en mogelijkheden van de machine vision binnen uw applicatie.

Smart Industrial Solutions biedt de oplossing!

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?