machine vision solution

Engineered Solutions

Betrouwbaar, precies op uw applicatie afgestemd met standaard componenten. Dat is Smart!

Betrouwbaar, robuust design en ingebouwde intelligentie.

Wij zijn dé specialist voor industriële beeldverwerking en Smart Factory Automation. We helpen onze klanten camera’s te integreren in hun producten en systemen – met intelligente vision oplossingen en robuuste en stabiele technologie.

 

 

Camera’s worden voor veel herkenningstaken gebruikt in de industriële automatisering. Smart camera’s met alle intelligentie aan boord, PC gebaseerde camera systemen, Telecentrische lenzen met µ-bereik tijdens metingen en objectherkenning die volledig automatisch is en door AI ondersteund wordt: kortom, de camera’s kunnen op allerlei manieren gebruikt worden.

Door de jarenlange ervaring van onze medewerkers bij fabrikanten van beeldverwerkingssoftware en camera’s zijn wij in staat onze klanten optimaal te adviseren bij de keuze van componenten en de daaropvolgende implementatie en ingebruikname.

Wij beoordelen niet alleen de technische uitvoering, maar ook de processen en interfaces waarin het inspectiesysteem moet worden geïntegreerd. Samen met u kijken naar iedere planningsfase.

We gaan samen met onze klanten op zoek naar de best toepasbare oplossing. Met een technische procesanalyse vinden we samen een specificatie (URS, DQ) voor de uitvoering  van een beeldverwerkingsproces.

Door workshops van klanten te analyseren, weten we aan welke eisen het systeem moet voldoen. Aan de hand daarvan stellen we een implementatieplan op, waarop het systeem kan worden ontwikkeld en geïnstalleerd.

Of het nu in realtime de besturing van een machine is of visualisatie op een mobiel apparaat, onze concepten zijn gericht op diepe integratie zodat de resultaten van de oplossing beschikbaar zijn daar waar nodig

 

Wij vinden het in onze wereld noodzakelijk dat onze klanten een onafhankelijk oordeel kunnen krijgen over al bestaande oplossingen. Zo beloven individuele producten vaak meer dan ze daadwerkelijk kunnen waarmaken. Wij denken dat we dat kunnen beoordelen!

Dat doen we door de vereiste specificaties en oplossingsconcepten te beoordelen. Wij vertellen u of bepaalde componenten en oplossingen de eigenschappen hebben die u nodig heeft. Onze risicoanalyse legt alle verborgen valkuilen bloot.

Op verzoek ontwikkelen we ook alternatieve concepten en oplossingen. We stellen concrete maatregelen voor aan onze klanten om de mechanica, werkprocessen of de gebruikte informatietechnologie te optimaliseren.

Achter iedere herkenningstaak schuilt een unieke uitdaging, die niet zomaar in theorie te berekenen valt. In uw opdracht testen wij producten met specifieke hardware om te beoordelen of de herkenningstaak overeenkomstig kan worden uitgevoerd.

Om onze klanten te garanderen dat een inspectietaak werkt en de investering in hard- en software veilig is, brengen wij met onze gedetailleerde laboratioriumrapporten alle risico’s in beeld. We doen precieze uitspraken of en met welke hardware de vereiste snelheid en nauwkeurigheid kan worden behaald.

Bijkomend ontvangt u een beschouwing van de IT-integratie. We beantwoorden bijvoorbeeld de vraag of beelden in de gewenste kwaliteit kunnen worden overgezet of dat het beter is om ze lokaal te verwerken (Edge) en alleen de resultaten te delen.

Wij ontwerpen niet alleen de juiste concepten, maar ontwikkelen ook complete inspectie- en detectieoplossingen in opdracht van de klant. Dat gaat van efficiënt ingebedde oplossingen tot high-end op pc gebaseerde oplossingen.

Onze deskundige projectingenieurs, applicatie-ingenieurs en softwareprogrammeurs houden van grote, complexe uitdagingen en om innovatieve oplossingen toe te passen. Wij staan altijd open voor een vrijblijvend gesprek.

Wij schuwen geen enkel idee, ook als deze op het eerste gezicht onmogelijk klinkt. Zelfs als we er niet uitkomen, boeken we tijdens het proces vooruitgang die er zonder een poging nooit was geweest.

Iedere oplossing is zo goed als het systeem waarin het wordt geïntegreerd. Bij al deze cyber-fysieke processen zijn er mensen die beslissingen nemen en reageren bij een ongeval. Hier moet tijdens de werking en verdere ontwikkeling rekening mee worden gehouden, niet alleen bij de ontwikkeling.

Een automatiseringsoplossing is een hulpmiddel en geen vervanging van de menselijke factor, die nog steeds leidend is in de werking van een oplossing.

Onze collega’s zijn van mening dat de oplossingen makkelijk te begrijpen zijn en dat de gebruikers over genoeg professionele en praktische kennis beschikken, zodat ze er goed mee om kunnen gaan.

Advies
Validatie & risicoanalyse
Complete oplossingen
Concept
Case study
Training & documentatie

Vision solutions met voorkeur van standaard componenten

Camera's en Smart-camera's

n feite beschouwen wij onszelf als een fabrikant-onafhankelijke leverancier van oplossingen. Maar natuurlijk maken wij voor de uitvoering van bepaalde taken gebruik van preferred suppliers.

Verlichting

e keuze van de verlichting is een essentieel onderdeel voor de kwaliteit van de beeldopname en heeft een aanzienlijke invloed op de beeldbeoordeling.

Optiek

Optiek wordt vaak verwaarloosd bij het ontwerpen van een inspectietaak. De lenzen die wij gebruiken zijn altijd geschikt voor de inspectietaak en hebben, indien nodig, de overeenkomstige industriële eigenschappen.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Complexe vraagstukken, maatwerk en flexibiliteit, hierin maken wij het verschil. Wat is uw uitdaging? Wij denk graag met u mee!